Psycho-educatie
Bij psycho-educatie krijg je uitleg over de diagnose van je kind. Hierdoor begrijp je de problemen van je kind beter. En kun je je kind beter helpen.
Voor wie is psycho-educatie?
De psycho-educatie is er voor ouders van kinderen die een diagnose hebben gekregen. Er is ook psycho-educatie voor belangrijke personen in het leven van je kind. Bijvoorbeeld een opa, oma, juf of meester.
Wat is het doel?
Bij psycho-educatie leer je meer over de diagnose en problemen van je kind. En over de behandelingen die je kind kan krijgen. Je leert eerst meer over de diagnose. Daarna kijken we welke kenmerken van de diagnose je kind heeft. Je staat stil bij het gedrag van je kind. Zo kan je beter reageren op de problemen.
Hoe ziet de psycho-educatie eruit?
Er zijn twee vormen van psycho-educatie:
- Individueel: Je hebt twee afspraken van 1,5 uur. De afspraken kunnen online of live. Dat kan op kantoor, thuis, op school of op de opvang.
- Groep: Je hebt twee afspraken. Bij de afspraak zijn meerdere ouders. Je krijgt samen uitleg. Veel ouders vinden het fijn om elkaars verhalen te horen.
Afhankelijk van je vragen en de zorgen die er zijn, kan psycho-educatie er voor jullie gezin iets anders uitzien. Altrecht probeert een aanbod op maat te maken. Meestal heb je ongeveer 2 gesprekken.
Heb je nog vragen?
Is je kind tussen de 0 en 6 jaar oud? Mail dan gerust naar altrechtstart@altrecht.nl. Of kijk hier hoe je contact met ons kunt opnemen: https://www.altrecht.nl/locaties/nieuwe-houtenseweg-2/.